Putkinotkon ja Siulan yhteiset fuksisitsit 22.10. klo 17.30

Fuksisitsit ovat fuksisyksyn multihuipentuma, jossa reivataan, lauletaan ja sitsataan niin mallikkaasti, että korvissa soi koko taukoviikon. Fuksisitseillä uudet opiskelijat tutustutetaan tämän loistokkaan akateemisen perinteen saloihin – ja sen minkä akateemisesti nuorena oppii, myös n-vuotisena taitaa.

Sitsit ovat pohjoismaisten akateemisen perinteiden mukainen pöytäjuhla. Sitsitraditiot ja -säännöt vaihtelevat kouluittain ja järjestöittäin, mutta kaikille sitseille on yhteistä ruokailu ja juomalaulut. Sitseillä lauletaan vanhoja ja uusia juomalauluja, ikivihreitä iskelmiä, uudelleensanoitettuja kappaleita ja nykypoppiakin maun mukaan. Useimmilla järjestöillä on oma laulukirjansa. Varsinaista laulutaitoa ei tarvita; sitsikappaleet oppii sitsaamalla! (Bonuksena Wikipedian artikkeli aiheesta: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sitsit)

Sitsipukeutuminen on perinteiden mukaisesti yleisesti ottaen juhlavaa. Tällä kertaa teema on vuosikymmenet. Jos siis olet aina halunnut pukeutua sitseille fiftarityyliin tai jos 90-luvun psykedeelinen estetiikka taikka kasarin kattoa hipovat olkatoppaukset puhuttelevat sinua, nyt on syytä kaivaa retrovetimet naftaliinista! Teeman puitteissa saat etsiä juhlalliseen sitsipukeutumiseesi inspiraatiota kaikilta kuluneen vuosisadan vuosikymmeniltä.

Vuoden 2017 Siulan ja Putkinotkon yhteiset fuksisitsit juhlitaan Malmin työväentalolla 22.10., jolloin aloitamme 17:30 coktail-tilaisuudella ja siirrymme pöytiin 18:00. Sitsit päättyvät kello 23, minkä jälkeen riennämme Malmilta keskustaan jatkoille Uudelle ylioppilastalolle Utopiaan klo 24 alkaen.

Sitsit maksavat kaikille osallistujille 15€. Lisäksi huomautamme, ettei Malmilla tarjoilla muita kuin sitsihintaan kuuluvia juomia.

Ilmoittautuminen alkaa fukseille maanantaina 2.10. klo 12.00. Muille osallistujille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 9.10. klo 12:00, ja ilmoittautuminen päättyy kaikkien osalta maanantaina 16.10.

Sitseille ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake, jonka linkki julkaistaan tapahtumassa ilmoittautumisen alkaessa. Kun esität istumapaikkatoiveita, käytäthän ihmisistä heidän etu- ja sukunimiään. Selitäthän erikoisruokavaliosi mahdollisimman tarkasti siten, ettei meidän tarvitse arvailla esimerkiksi kasvisruokavaliosi sisältöä. Saat paluuviestinä maksuohjeet ja saapumisohjeet Malmille.

Nämä sitsit on suunnattu Siulan ja Putkinotkon oppialojen eli suomen kielen, suomalais-ugrilaisten kielten, suomen kielen ja kulttuurin, kotimaisen kirjallisuuden ja kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman opiskelijoille. Muita opiskelijoita tai tovereita otamme mukaan ainoastaan poikkeustapauksissa harkinnan mukaan.

Siulan bilekäyttäytymisohje: https://drive.google.com/file/d/0B-60cLOFy0anSi1ERG81YUhvZHM/view
Tapahtumassa noudatetaan myös Humanisticumin turvallisen tilan periaatteita: http://www.humanisticum.fi/wordpress/wp-content/uploads/2016/08/Humanistiklusterin_turvallisen_tilan-periaatteet.pdf

Lämpimästi tervetuloa sitsaamaan!

MITÄ: Siulan ja Putkinotkon fuksisitsit 2017
MISSÄ: Malmin työväentalo, Takaniitynkuja 9, 00780 Helsinki. Lisäksi jatkot Uudella ylioppilastalolla Utopiassa n. klo 00:00 alkaen.
MILLOIN: Sunnuntaina 22.10., ovet klo 17:30 ja pöytäosuus 18:00 alkaen
MITEN: Juhlava pukeutuminen vuosikymmenet-teeman mukaisesti
MIKSI: Koska sitsaamisessa vain on sitä jotakin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s