Vuoden 2016 tuutorit

IMG_0109Rebekka Wiitasalo

Aloitan syksyllä kolmannen opiskeluvuoteni Helsingin yliopistossa. Aivan ensimmäinen fuksisyksyni tuli vietettyä pohjoismaisten kielten parissa, jossa viihdyin kuitenkin vain vuoden verran. Tämän vuoden aikana päätökseni vaihtaa pääaineeni kotimaiseen kirjallisuuteen kypsyi valmiiksi, ja olenkin ollut tähän valintaani enemmän kuin tyytyväinen. Sivuaineinani opiskelen jo edellä mainitun pohjoismaisten kielten oppiaineen lisäksi suomen kieltä sekä pedagogiikkaa. Tällä yhdistelmällä minusta olisi tarkoitus valmistua pätevä ruotsin ja äidinkielen opettaja x vuoden päästä.
Kirjallisuuden ohella lähellä sydäntäni ovat tanssi, lenkkeily sekä sitsit. Mikäli minua ei siis löydä nenä kiinni kirjasta tai viettämästä iltaa juomalaulujen parissa Uudella ylioppilastalolla, olen todennäköisesti kuluttamassa lenkkareiden pohjia Töölönlahdella.

Näiden lisäksi toimin myös ainejärjestömme hallituksessa yhtenä kulttuurivastaavistamme sekä tietysti tuutorinanne. Vaikka tuutorointi vähän jännittääkin, en malta odottaa, että saan tutustua ja tutustuttaa teidät opiskelijaelämään Helsingin yliopistossa!

PhotoGrid_1466248960195Juulia Heinonen

Aloitan syksyllä toisen opiskeluvuoteni yliopistossa. Kotimaisen kirjallisuuden lisäksi opiskelin fuksivuonna yleistä kirjallisuustiedettä sivuaineena. Opiskelusuunnitelmani ovat tällä hetkellä toisen sivuaineen suhteen melko avoinna, sillä mielenkiintoisia aineita on niin paljon. Erityisesti pohjoismaiset kielet, viestintä ja sukupuolentutkimus kiinnostaisivat, mutta myös suomen kielen sivuaineopintoja edellyttävä opettajan työ tuntuisi pidemmällä tähtäimellä hyvältä ratkaisulta. Siitä olen kuitenkin varma, että päädyin sitten opiskelemaan mitä tahansa, tulee tuleva lukuvuosi olemaan vähintään yhtä huikea kuin edellinenkin!

Vapaa-aikaani, jota töiden ja opiskelujen ohella on hyvin niukasti, vietän mieluiten ystävieni kanssa. Erityisesti kaikenlaiset (spontaanit) seikkailut ja retket ovat lähellä sydäntäni – johtivat ne sitten toiselle puolelle Suomea tai vain viinilasilliselle läheiseen kapakkaan. Omalla ajallani luonnollisesti luen paljon, minkä lisäksi harrastan jäätäviä Netflix-sarjamaratoneja, epätoivoisen epäsäännöllistä lenkkeilyä ja erilaisia kulttuuritapahtumia.

Ainejärjestömme Putkinotko on jo ensimmäisen vuoden aikana tullut minulle hyvin tärkeäksi ja tuskin maltan odottaa, että pääsemme paitsi itse tutustumaan teihin, myös tutustuttamaan teidät kaikkien muiden loistavien tyyppien kanssa!

IMG_0148 (1)Alisa Kuuluvainen

Aloitan toista vuottani Helsingin yliopistossa, mutta yhteensä yliopistovuosia on takana jo kolme. Aiemmin opiskelin Tampereen yliopistolla kirjallisuustiedettä. (Pääaineen muutos ei siis ollut kovin radikaali.) Sivuaineina luen teatteritiedettä sekä elokuva- ja tv-tutkimusta.

Parasta opiskelussa on ehdottomasti ihmiset ja ilmapiiri! Putkinotko on täynnä loistotyyppejä. Koska kaikkea kiinnostavaa kannattaa kokeilla, päätin lähteä mukaan ainejärjestömme hallitukseen. Olen yksi neljästä kulttuurivastaavasta. Haastavinta opiskelussa on valinnanvaikeus kaikkien kiinnostavien kurssien ja oppiaineiden välillä ja perhetuttujen ”mikskä sä sit niinku valmistut”-kyselyt.

Viime vuoden fuksin vinkkinä: opiskelijaelämästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja lähteä rohkeasti mukaan illanviettoihin, tapahtumiin, ainejärjestötoimintaan tai vaikka Käkriäis-tiimiin! Yliopistolta löytyy jokaiselle jotakin tekemistä, jolla opiskelusta jäävää vapaa-aikaa voi kuluttaa.

Yliopisto-opiskelua parempaa on vain sienestys ja halpa kalja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s