Vuoden 2014 tuutorit esittäytyvät

reeta

Reeta Holopainen

Aloitan tänä syksynä viidettä vuottani kotimaisen kirjallisuuden opiskelijana. Se hätkähdyttää, sillä tuntuu kuin omasta fuksisyksystäni olisi vasta hetki – onnelliset opiskeluvuodet ovat vierineet todella nopeasti! Valmistuin viime joulukuussa kandiksi, tällä hetkellä pusken maisteriopintoja kasaan ja kirjoitan gradua sotienjälkeisen runouden metatasoista. Kotimaisen kirjallisuuden lisäksi olen hurahtanut suomen kieleen, josta niin ikään suoritan nyt maisteriopintoja. Syrjähyppyjä myös muihin oppiaineisiin on ollut: olen opiskellut joitakin kursseja muun muassa yleistä kirjallisuustiedettä ja elokuva- ja tv-tutkimusta. Ammatillinen tulevaisuuteni on vielä hieman epäselvä, mutta ainakin erilaiset viestintätehtävät ja tutkimustyö kiinnostavat. Viimeiset pari vuotta olen opintojen ohella työskennellyt käytettyjen kirjojen parissa antikvariaatissa.

Vapaa-ajalla tykkään tehdä pieniä ja vähän suurempia matkoja, seikkailla ystävien kanssa, musisoida, joskus harrastaa liikuntaakin ja puuhailla ainejärjestöjutuissa ihanien kirjallisuustyyppien parissa. Iloiset illanvietot Uudella ylioppilastalolla ovat erityisen lähellä sydäntäni – odotan innolla, että pääsen viettämään sellaisia myös teidän uusien fuksien kanssa! Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että Putkinotko on lämmin ja riemukas yhteisö, johon jokainen uusi opiskelija on sydämellisesti tervetullut.

 

petra

Petra Vainio

Aloitin yliopistolla viime syksynä. Päätös opiskella juuri tätä ainetta juuri täällä on osoittautunut erittäin onnistuneeksi, sillä viihdyn mainiosti. Melko vapaiden ja itsenäisten kirjallisuusopintojen ohella olen koettanut tehdä tuttavuutta suomen kielen oppiaineen kanssa, minkä lisäksi olen täyttänyt opintosuunnitelmaan estetiikan, pedagogiikan ja sukupuolentutkimuksen sivuaineopintoja. Tämä onkin yliopisto-opintojen suuri ilo: kursseja riittää ja niitä saa käydä! Kaiken jälkeen valmistunen päteväksi opettajaksi, sekä kirjallisuuden, kielen ja kulttuurin asiantuntijaksi.

Opintojen lisäksi harrastan ruotsin kieltä ja satunnaisia hikisiä sulkapallo-otteluita. Tykkään kutsua ja käydä kylässä, lorvia pitkin kaupunkia ja matkustaa aina satunnaisesti synnyinseuduilleni Itä-Vantaalle. Ihmiset, kirjallisuus, kieli ja musiikki värittävät elämää siten, että harvemmin edes viitsin mihinkään muuhun ryhtyä. Olen kuitenkin myös aktiivinen kirjahyllyn järjestäjä, holtiton ruokakauppaostostelija ja kiinteistöalan puoliammattilainen.

Olen odottanut uusien opiskelijoiden yhteystietojen keväästä asti, joten on mahtavaa päästä vihdoin oikeasti tekemään tuttavuutta kanssanne. Minä, tuutoritoverit ja Putkinotko takaamme iloa, neuvoja ja seikkailuja pimeneviin iltoihin ja viileisiin aamuihin. Tulkaa jo!

 

joona

Joona Ingman

Olen kolmannen vuoden opiskelija, jonka tarkoituksena olisi valmistua kandidaatiksi ensi keväänä. Kotimaisen kirjallisuuden lisäksi suoritan sivuaineopintoja suomen kielestä, kasvatustieteistä sekä hieman eksoottisemmista aineista kuten merihistoriasta. Minua kovasti kiinnostaisivat myös elokuva- ja tv-tutkimuksen sekä viestinnän opinnot, mutta vaikeuksia tuottaa kaikkien kiinnostavien kurssien mahduttaminen opintosuunnitelmaan. Opintojeni myötä olen ajautumassa äikänopettajaksi, ja voittekin kääntyä puoleeni, mikäli opettajan opinnot mietityttävät.

Vapaa-ajallani harrastan aktiivisesti liikuntaa ja erityisen lähellä sydäntäni ovat tennis, lenkkeily sekä lumilautailu talvisin. Muita harrastuksiani ovat kitaran soitto sekä kavereiden kanssa hengailu. Olen myös aktiivisesti mukana ainejärjestömme toiminnassa ja olen toiminut tänä kautena hallituksemme tilavastaavana.

Lähes jokaisen humanistin tavoin suosikkipaikkoihini kuuluu Kallio lukuisine kuppiloineen, sekä kesäisin mikä tahansa paikka meren äärellä. Odotan innolla, että pääsen tutustuttamaan teidät opiskelijaelämään niin yliopistolla kuin sen ulkopuolellakin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s